ØSTLANDSUTSTILLINGA

Ellen Håkonsen, en av mange som både jobbet dugnad og besøkte utstillingen.

ØSTLANDSUTSTILLINGA 2021

5.- 7. november 2021 

Tekst og foto: Jonas Løvaas Gjerstad 

Det ble dessverre ingen landsutstilling denne høsten heller, derfor er lokalutstillingen vår ekstra viktig å gjennomføre. Det ble utstilt 212 høns og dverghøns på Jarlsberg helgen 5.-7. november. Det ble utstilt 52 store høns og 160 dverghøns fordelt på 11 ulike raser. 

En god gjeng med dugnadslystne medlemmer rigget opp utstillingen fredag ettermiddag, og fredag kveld satte vi inn dyrene. Det var Odd Wilson, Steinar Bjellås og Jonas Løvaas Gjerstad som var dommere. Dyrene ble bedømt lørdagen, og søndag kl. 10 åpnet vi dørene for publikum. Vi hadde denne gangen ikke markedsført utstillingen i lokalavisene siden annonseprisene stadig skyter i været. Vi satset på at jungeltelegrafen og markedsføring på nettsiden og i sosiale medier skulle tiltrekke oss flest mulig interesserte folk, og jammen gjorde det så, over 130 besøkende denne søndagen, både kjente fjærfefolk og ganske mange helt nye ansikter. Dette var svært gledelig!

Når man skal planlegge og gjennomføre utstillinger er det mye å huske på, eneste jeg glemte i år var fotoutstyret og studioet jeg pleier å sette opp, så i år ble det enkel løsning med mobil og et improvisert studio med en fløyelsduk, så beklager bildekvaliteten denne gangen. 

 

Premieutdelingen var kl. 15 på søndagen, og da kan vi gratulere Rolf R. Hansen med Best in Show for sin dverg new hampshire hane med 97 poeng. Marit Røed ble Klubbmester med sine brune danske dverglandhøns og Nikolai Vagle ble Juniormester med sine gull sort vaktelfarget antwerpener skjegghøns. Det ble utdelt tre championater, disse ble utdelt til Marit Røed og Trond Hansen, hvor Trond mottok to av disse for sine jærhøns i stor og dverg.

 

 

Det var jevnt over en utstilling med høy kvalitet, dverg new hampshire, danske dverglandhøns, dverg jærhøns, dverg barnevelder, antwerpener skjegghøns og store jærhøns var de som utpekte seg spesielt godt. Det er ikke så overraskende med tanke på at det er raser som har hatt sine faste oppdrettere over mange år. Noen dyr var kanskje noe unge siden utstillingen ble arrangert noe tidligere enn vi har pleid de siste årene, men det er mange aktiviteter på Jarlsberg travbane, og dette var den eneste ledige helga denne høsten. 

Etter utstillingen må vi si oss godt fornøyd med gjennomføring. Og takke både dugnadsgjengen som bidro til et godt arrangement, dommerne som hadde en stor jobb på lørdagen og ikke minst utstillere og besøkende som stilte opp. 

Vi ser allerede fram til neste utstilling til høsten!

 

PREMIELISTE ØSTLANDSUTSTILLINGA 2021